Profesionálne poradenstvo a verifikácia tipov

PrihlásenieRegistrácia

Blog - TennisLovers

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Praha preview

30.07.2023 19:13

ATP KITZBUHEL:

FINÁLE 2022: R. BAUTISTA AGUT - F. Misolic 62 62

PREKVAPENIE 2022: Filip Misolic

 

TOP 4 2023: T. Etcheverry, Y. Hanfmann, P. Cachin, S. Ofner 

ODHLÁSENIA: L. Sonego, M. Kecmanovic, R. Bautista Agut, Van de Zandschulp 

DIVOKÉ KARTY: D. Thiem, F. Misolic, T. Seyboth Wild 


Úspešnosť underodogov od roku 2011:  % : 38,64% (posledných 7 rokov 42,86%!) 


V Kitzbuheli hráme podobne ako v Gstaade na antuke v nadmorskej výške tentokrát o niečo nižšej v  760 m.n.m. Areál je podobne malý a útulný ako v Gstaade, tuna s veľkým centrálnym kurtom, pričom bočné sú oproti nemu veľmi malé. Podobne ako tam i tu majú tenisti problém s prechodom z Bundesligy.

Thiem na prechod z Hamburgu: ,,The conditions differ on a big scale. The courts and the balls are completely different and we have a difference of about 700 meters in terms of altitude." 

Kohlschreiber, ktorý v Kitz býva: "The high altitude conditions here are great for my game as I like to play with a lot of top spin and aggression." 

Kitzbuhel v posledných rokoch vyhrala plejáda rôznorodých tenistov ako Haase 2x, Granollers, Goffin, prekvapivo P.Lorenzi, 2x Kohlschreiber, Martin Kližan z kvalifikácie, v 2019 sa konečne podarilo prelomiť tlak domáceho prostredia Dominicovi Thiemovi, Miomir Kecmanovic v 2020, Casper Ruud a naposledy Bautista Agut. Jedná sa o posledný antukový turnaj s množstvom potencionálnych víťazov, medzi ktorými ani bookies nemajú svojho výraznejšieho favorita. 

Nestratia sa tu ani tenisti s výborným servisom a big hiterom, ktorí na antuke v kariére toho moc neukázali - finále Istomina 5 rokov dozadu z kvalfikácie je toho príkladom.

Je veľký rozdiel, či v Kitzbuheli sa bude hrať po daždi alebo počas teplého a slnečného dňa. Predturnajová predpoveď počasia na tento týždeň hlási prehánky s búrkami počas celého týždňa. 

P. Cuevas: ,,The rainy conditions made it more complicated to get the feeling for the balls and the court in my opening match."

Ak by sme sa dočkali suchších kurtov, budú podmienky rozhodne živšie:

S. Ofner: ,,The ball jumps higher, the game is faster, it helps being aggressive."

Kitzbuhel je aktuálne najprekvapivejším turnajom (veľmi vysoký index kurzových prekvapení, za posledných 7 ročníkov až 42,86%) v kalendári, po tom, čo v Hamburgu to počas COVID rokov prekvapeniami úplne vyhaslo. 

Dominic Thiem bol v  roku 2019  prvou nasadenou jednotkou po 25 rokoch, ktorá vyhrala Kitzbuhel, pričom v 36 ročnej histórii sa to podarilo už iba Ivaniševičovi (1994) a Ruudovi (2021). 

Kvalifikanti! Až v 7 z posledných 13 ročníkov sa aspoň jeden z kvalifikantov dostal minimálne do semifinále! Spomínaný Martin Kližan doposiaľ ako prvý a posledný spomedzi nich vyhral titul (2018) a ďalší štyria z nich (2020 - Hanfmann, 2018 - Istomin, 2015 - Mathieu a 2011 - J. Souza) skončili ako porazení finalisti. 

Rok 2020 kvalifikantom extrémne doprial, keď v semifinále skončila hneď trojica z nich (po Hanfmannovi ešte Djere a Huesler) - to sa stalo vôbec po prvý krát v histórii ATP turnajov. 

Kvalifkant tu spravil minimálne 1 kurzové prekvapenie v 10 z posledných 12 sezón. V extrémnom roku 2020 sa postarali rovno až o 6 prekvapení. 

Ďalej - vždy v prvý hrací deň vyhrá minimálne jeden kurzový underdog v kurze nad 2,00 a to od roku 2013. 

A  nakoniec - za posledných 11 rokov sa stalo osudným 2. kolo (po tom, ako mali BYE v 1R) minimálne jednému TOP 4 nasadenému tenistovi (v roku 2018, keď vo finále skončili kvalifikanti Kližan s Istominom vypadla kompletná TOP nasadená 4ka!), pričom neraz sa jednalo o veľký výbuch. V 9 z 11 ročníkov vypadli z TOP 4 minimálne až dvaja z TOP nasadenej štvorky. 


Washington

Toto je veľmi špecifický turnaj, ktorý si vyžaduje poriadnu adaptáciu na podmienky a počasie. Je to jeden z najrýchlejších povrchov na okruhu. V roku 2016 mu bolo štatisticky odmerané najvyššie % počtu es o 4% pred ďalšími turnajmi! Aktuálne sa väčšie % tie-brejkov hráva len na turnajoch v Pune a Atlante. 

Isner: "That court is playing fast. So if you get behind in a point, it's difficult to get back. It's a good tournament for big servers."

Čo sa týka počasia, je tu každoročne veľmi teplo a veľmi vlhko podobne ako v Atlante. Viac ako 60% dní vo Washingtone sú označené ako “sparné”. Turnaj je tak veľmi náročným na fyzičku tenistov a to najmä u žien, ktoré posielajú cez deň hrať viac ako mužov v tých najväčších horúčavách, naopak nočné sessions pokrývajú viac mužmi. Pamätáme si na zápas medzi Halep a Duque Marino, kedy namerali na kurte až 63 stupňov! V týchto dňoch meteorológovia pre oblasť vydali i výstrahy pred horúčavami, počas týždňa by mali pravidelne panovať 30tky. 

Baghdatis: ,,The conditions are pretty humid, a bit like back home. I like it that way. The courts are pretty fast and the balls too - it suits my game."

J. Draper: ,,The conditions here, it's quite lively and you have to play with a bit more control." 

J. Isner: “I think the ball bounces very high in conditions like this, which naturally is very good for me. Now, I don’t necessarily love playing in the heat. It does wear on me quite a bit. In a match like that, where I get a lead, where I’m up a set, 3-1, those conditions are perfect. I just have to try to hold onto my serve and the match is over. I love conditions like that. Conditions here I think are a bit slower than Atlanta last week. Those courts were really fast. I always prefer playing on slow courts that bounce pretty high. These aren’t super slow by any means. They’re a nice, medium pace. These conditions, this weather, it does suit my game very well.”

Tento rok sa môžme pripraviť na typické Washingtonské počasie v tomto období - 29 až 35, slnečno, s prehánkami a vlhko. Rozdiely v podmienkach tu pochopiteľne bývajú medzi hraním cez deň a počas night session. 


ATP WASHINGTON

FINÁLE 2022: N. KYRGIOS - Y. Nishioka 64 63

PREKVAPENIE 2022: SF M. Ymera a finále Nishioku 

 

TOP 4 2023: T. Fritz, F. Tiafoe, F. Auger Aliassime, H. Hurkacz 

ODHLÁSENIA: N. Kyrgios, D. Medvedev, D. Shapovalov, M. Ymer, J. Chardy 

DIVOKÉ KARTY: B. Shelton, K. Nishikori, K. Anderson, G. Monfils 


Úspešnosť underodogov od roku 2011: 31,53% 


Táto mužská 500vka bude už 52. ročníkom. To, že to tu sedí big serverom potvrdili finálovými účasťami či titulmi v posledných rokoch Kyrgios (2x), Karlovic,Anderson či Isner.

Každoročne je tu dostatočný počet prekvapení. Najviac prekvapení sa každoročne urodí v treťom kole (až cez 40%). S adaptáciou na špecifické podmienky mávajú pravidelne nasadení tenisti, ktorých tu je až 16 proti rozohratým tenistom z prvého kola. 

To, že sa jedná o fyzicky náročný turnaj potvrdzujú kvalifikanti, ktorým sa nedarí robiť deepruny. Semifinále Petra Gojowczyka z 2019 v pozícii Lucky Losera bolo prvé v podaní kvalifikanta od roku 1997. Naposledy nikto z nich neurobil ani len tretie kolo. Výhoda odohraných zápasov sa tu tak otáča v neskorších kolách na nevýhodu. 


WTA WASHINGTON:

FINÁLE 2022: L. SAMSONOVA - K. Kanepi 46 63 63 

PREKVAPENIE 2022: SF (LL) Xiyu Wang a druhé kolo plné prekvapení 

 

TOP 4 2023: J. Pegula, C. Garcia, C. Gauff, M. Sakkari 

ODHLÁSENIA: V. Kudermetova, P. Badosa 

DIVOKÉ KARTY: S. Kenin, E. Svitolina, B. Andreescu, D. Collins 


Úspešnosť underodogov od roku 2011: 36,30%


Jedinou hráčkou ktorá dokázala tento turnaj vyhrať 2x je Magdaléna Rybáriková. Ak poznáte herný štýl, ktorý Magda hrá tak pochopíte, že to čo sme písali o rýchlosti kurtov vyššie pri ATPčku, tak jasne platí aj tu. Vo Washingtone zohráva veľkú rolu adaptácia na tieto šialené podmienky, ktoré sú náročné na kondičku, čo tu neraz vyústilo v skrečovanie zápasov. Ak boli nejaké hráčky príliš dlho v Európe, tak budú mať veľký problém prejsť turnajovým sitom až na samý koniec. V roku 2015 tu bolo očakávané finále medzi Stephens a Pavlyuchenkovou, ktoré svoje súperky doslova vystrieľali, v 2016 prekvapivé medzi Wickmayer a Davis, v 2017 opäť agresívne tenistky Makarova - Goerges, 2018 Kuznetsova - Vekic, v roku 2019 finále Pegula s Giorgi. Turnaj bol minulý rok späť po 3 rokoch a finále opäť agresívnych tenistiek a titul nenasadenej z nich. 

No a kto prekvapil za posledné roky najviac? To sú držiteľky divokých kariet.  V roku 2016 za zmienku stojí Pegula, ktorá sa organizátorom odvďačila semifinálovou účasťou keď porazila vo vysokých kurzoch Stosur či McHale, rok predtým to bola Louisa Chirico, ktorá tu uhrala štvrťfinále, keď vo vyšších kurzoch porazila Watson a Cornet, 2014 Rogers vystrieľala opäť Cornet, ktorej tu jednoducho tento super rýchly povrch nesedí, v prvých ročníkoch to bola E. Bouchard. Mladučká Andreescu, ktorá skončila po výhrach nad Petkovic a Mladenovic v QF. V roku 2019 duo Baptiste, ktorá urobila spomedzi všetkých najvyšší kurz, s McNally, ktorá skončila až v SF. Tento ročník sa organizátori rozhodli použiť wild cards na skvalitnenie a zatraktívnenie poľa namiesto mladým či miestnym tenistkám. 

A poslednou zaujímavosťou z pohľadu bettingu je tu samotná úspešnosť kvalifikantiek v prvom kole. Len 12 tenistiek postúpilo v 9 ročnej histórii ženskej časti cez prvé kolo. Avšak posledné dva ročníky urobila kvalifikantka / Lucky Loserka semifinále - minulý rok Wang a pred ňou Kalinskaya. Washington nasadená jednotka ešte nevyhrala. 


ATP Los Cabos 

FINÁLE 2022: D. MEDVEDEV - C. Norrie 75 60

PREKVAPENIE 2022: bez veľkých prekvapení 

 

TOP 4 2023: S. Tsitsipas, C. Norrie, T. Paul, B. Čorič 

ODHLÁSENIA: K. Khachanov, N. Borges 

DIVOKÉ KARTY: N. Jarry, Pacheco Mendez, E. Escobedo  


Úspešnosť underodogov od roku 2016: 28,57 % 


Los Cabos vyzerá ako ďalšia perfektná dovolenková destinácia pripomínajúca iný mexický turnaj v Acapulcu zo začiatku ročníka. Prostredie pôsobí luxusne a vyzerá to tu ako perfektné spestrenie kalendára pred náročnou sezónou na amerických hardoch.


C. Norrie: "The new complex has everything we need, I like it, it looks good, it feels like being in the desert, the stadium is very big."


Sú tu i dosť podobné podmienky k Acapulcu vzhľadom na poveternostné podmienky - vysoká vlhkosť, zápasy sa hrajú prevažne pod umelým osvetlením a nie v priateľskom čase pre európskych televíznych fanúšikov tenisu, keďže sa zápasy hrávajú po polnoci nášho času až do skorého rána. Hráme na Soloflex kurte s loptami US open od Wilsonu. 


Lajovic: "It is a little tough to play in these conditions. It is really humid and the balls were flying quite a bit."


Medvedev si tieto podmienky pochvaľoval: "The most important factor is that I like these balls (Wilson), and I like the hard court (Solflex),"


C. Norrie: "The court is fast and suits my game,"


Aj napriek tomu, že sa hrá prevažne v noci a vo vlhkom prostredí, nie je to tu podľa tenistov tak pomalé ako v Acapulcu. 


Berdych: ,,in these conditions its really fast."


Turnaj doposiaľ vyhrali rozličné typy tenistov preferujúci rôzne štýly od Medvedeva, Norrieho, Schwartzmana, cez Fogniniho k bigserverom Querreymu a Karlovicovi.


Aj vzhľadom na doterajšiu kvalitu kvalifikantov, ani tí tu doposiaľ nezažiarili až na Kwona, ktorý je jediným kvalifikantom za 6 rokov turnaja, ktorý postúpil do QF. Turnaj je pravidelne typickým tým, že sú v ňom  veľké rozdiely v rankingu a kvalite tenistov v pavúku. 

 


WTA Praha 


FINÁLE 2022: M. BOUZKOVA - A. Potapova  60 63

PREKVAPENIE 2022: SF (Q) Q. Wang a výhra (LL) Hibino nad Krejčíkovou @6,5+ 

 

TOP 4 2023: M. Bouzkova, L. Zhu, S. Zhang, L. Noskova 

ODHLÁSENIA: B. Krejčíková, T. Maria

DIVOKÉ KARTY: B. Palicova, T. Martincová, L. Havlíčková 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od roku 2021 na harde: 26 %


Dejisko turnaja sa niekoľkokrát menilo.Turnaj ostal na Stromovke, no prešiel výraznou zmenou - tou najhlavnejšou je zmena kurtov z antuky na hard a druhou je zmena umiestnenia v kalendári, keď sa z tradičného jarného turnaja, ktorý bol na začiatku antukovej sezóny, stáva letný hardový, ktorý pre zmenu poslúži ako warm-up turnaj pred americkou hardovou sériou. História s prestávkami siaha do roku 1992. 


Tuna sa vždy darilo domácim tenistkám, zvyčajne už od kvalifikácii vyprodukovali hlavne domáce nádeje nejedno aj vysoké kurzové prekvapenie. Češky idú ďaleko a aj po zmene povrchu vyhrala turnaj domáca tenistka (Bouzková a Krejčíková - dokonca v čisto českom súboji). Chladnejšie a prehánkové počasie s teplotami od 18 do 23 stupňov neobídu ani Prahu. No a po zmene povrchu fungovala doposiaľ ešte jedna štatistika - v prvom kole sa pravidelne dočkáme vysokého kurzu, spravidla i nad 5. Na harde sa doposiaľ to najväčšie udialo na úkor domácej tenistky: 2022 Martincová prehrala s Paquet; 2021 Kvitová prehrala s (Q) Rebeccou Šrámkovou v kurzoch nad 8. No a zadarilo sa i kvalifikantkam. Minulý rok semifinále Wang a vysoké kurzové prekvapenia spomínanej Šrámkovej (8+), Hibino (6,5+) či Selekhmetovej (4).

 

Vidieť komentáre a komentovať môže len prihlásený používateľ...
Napíšte komentár...
Napíšte komentár...

VIP Madrid Masters preview

22.04.2024 19:55 zobraziť...

VIP Barcelona, Mnichov, Bukurešť, Stuttg...

14.04.2024 20:37 zobraziť...

VIP Monte Carlo Masters preview

05.04.2024 20:36 zobraziť...

VIP preview Marrakech, Houston, Estoril, C...

01.04.2024 10:50 zobraziť...

VIP Miami Masters preview

19.03.2024 15:43 zobraziť...

VIP Indian Wells preview

05.03.2024 09:19 zobraziť...

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a...

25.02.2024 12:00 zobraziť...

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Duba...

17.02.2024 13:09 zobraziť...

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach ...

10.02.2024 16:54 zobraziť...

VIP preview Cordoba, Marseille, Dallas, Ab...

05.02.2024 08:44 zobraziť...

VIP Australian open preview

13.01.2024 19:13 zobraziť...

VIP preview Adelaide, Auckland a Hobart

07.01.2024 21:49 zobraziť...

VIP PREVIEW: Brisbane, Auckland a Hong Kon...

31.12.2023 16:22 zobraziť...

FREEBET: Humbert U. - Mayot H.

09.11.2023 17:02 zobraziť...

VIP Preview ATP Metz a Sofia

05.11.2023 20:13 zobraziť...

VIP Paris Masters preview

29.10.2023 19:55 zobraziť...

VIP ATP Viedeň a Bazilej preview

22.10.2023 20:06 zobraziť...

VIP Tokyo, Antwerp, Stockholm, Nanchang, C...

15.10.2023 21:12 zobraziť...

VIP WTA Zhengzhou, Seoul a Hong Kong previ...

08.10.2023 21:41 zobraziť...

FREEBET ITF Rome: Townsend T. - Kessler M...

04.10.2023 16:47 zobraziť...

VIP ATP Shanghai Masters preview

02.10.2023 13:12 zobraziť...

VIP WTA Peking preview

29.09.2023 20:20 zobraziť...

VIP ATP Peking a Astana preview

27.09.2023 12:25 zobraziť...

VIP WTA Ningbo a Tokyo preview

24.09.2023 14:46 zobraziť...

VIP ATP Zhuhai a Chengdu preview

19.09.2023 10:46 zobraziť...

VIP WTA Guangzhou a Guadalajara preview

17.09.2023 18:33 zobraziť...

VIP US open preview

16.09.2023 12:50 zobraziť...

FREE analyzovaný tip: NGOUNOUE

28.08.2023 15:59 zobraziť...

VIP preview ATP Winston Salem a WTA Clevel...

20.08.2023 11:32 zobraziť...

VIP Cincinnati preview

14.08.2023 17:56 zobraziť...

VIP Canadian Masters PREVIEW

06.08.2023 12:22 zobraziť...

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Pra...

30.07.2023 19:13 zobraziť...

VIP Hamburg, Umag, Atlanta, Lausanne a Var...

22.07.2023 21:15 zobraziť...

VIP Budapešť, Palermo, Gstaad, Bastad a ...

16.07.2023 13:34 zobraziť...

VIP Wimbledon preview

02.07.2023 16:53 zobraziť...

VIP Mallorca, Bad Homburg a Eastbourne pre...

28.06.2023 15:54 zobraziť...

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham pr...

18.06.2023 16:04 zobraziť...

VIP Preview Stuttgart, Hertogenbosch a Not...

11.06.2023 20:41 zobraziť...

VIP French open preview

09.06.2023 07:37 zobraziť...

PREČO NEKUPOVAŤ TIPY OD RESELLERA

21.01.2021 15:21 zobraziť...

Budúcnosť stávkovania

15.01.2021 15:11 zobraziť...

Arbitráže a dropping odds

03.01.2021 11:29 zobraziť...

Kamenné pobočky vs online stávkové kan...

24.12.2020 13:04 zobraziť...

Systémy používané v bettingu

24.12.2020 12:53 zobraziť...

Veľké vs malé ligy

24.12.2020 12:28 zobraziť...

Odpredávanie tiketov

20.12.2020 16:01 zobraziť...

Psychológia v stávkovaní

16.12.2020 18:23 zobraziť...

Ako fungujú stávkové kancelárie? Preč...

03.12.2020 20:29 zobraziť...

Všetko je to hazard

29.11.2020 12:09 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 3. Ma...

17.05.2020 12:52 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 2. Vs...

08.05.2020 11:19 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 1. Vy...

03.05.2020 17:54 zobraziť...

Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies (viac info).