Profesionálne poradenstvo a verifikácia tipov

PrihlásenieRegistrácia

Blog - TennisLovers

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham preview

18.06.2023 16:04

ATP QUEENS


FINÁLE 2022: M. BERRETTINI - F. Krajinovic 7-5 6-4 

PREKVAPENIE 2022: Filip Krajinovic 


TOP 4 2023: C. Alcaraz, H. Rune, T. Fritz, F. Tiafoe 

DIVOKÉ KARTY: L. Broady, J.Choinski, R. Peniston 

ODHLÁSENIA: M. Čilič, Y. Nishioka, M. Berrettini 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od roku 2011 : 26,68  %

                                                   od 2015 s 32 entries: 31,31 %


Turnaj je jedným z najprestížnejších a najkrajších turnajov vôbec, neraz vyhlásený za turnaj roka spomedzi turnajov ATP 500 a vôbec najstarším tenisovým turnajom na svete. História turnaja siaha až do roku 1884, keď sa turnaj odohrával v londýnskom atletickom klube sídliacom na Stamford Bridge. Od roku 1890 sa však turnaj odohráva len na jednom mieste a to v Queens clube, ktorý je vzdialený len 6km od Wimbledonu. Zaujímavosťou je, že na tomto turnaji vo štvrťfinále v roku 2004 vytvoril Andy Roddick svetový rekord s najrýchlejšim servisom aký kedy bol nameraný - jeho servis letel na Paradona Schrihapana rýchlosťou údajne až 246km/h. Najúspešnejším tenistom turnaja je Andy Murray, ktorý turnaj vyhral ako prvý po piaty krát a osamostatnil sa od takých legiend svetového tenisu ako Major Ritchie, Anthony Wilding, Roy Emerson, John McEnroe, Boris Becker, Lleyton Hewitt a Andy Roddick.  Queens - Wimbledon double v jednom roku sa v minulosti podarilo vyhrať hneď šiestim - Murraymu, Nadalovi, Hewittovi, Samprasovi, Connorsovi či McEnrovi. 


V Queense nájdete obrovské množstvo kurtov, čím sa zabraňuje nadmernému opotrebovaniu každého z nich a kurty sú tu tak “najzelenejšie” spomedzi trávnatých turnajov. To následne spôsobuje, že povrch je rýchly a klzký s nízkym odskokom prakticky počas celého týždňa, čiže niečo odlišné oproti iným turnajom a všeobecne je považovaný za najrýchlejší turnaj na tráve v Británii. To sa odzrkadľuje vo vysokom percente hraných tie-brejkov v zápasoch. 


Tu uvidíte nejedného tenistu po šmyku na zemi, hlavne v prvých dňoch. D. Medvedev po výhre nad Verdascom: "It's strange but it was a bit slippery…the weather was really good today, sunny, hot, so it was a bit surprising it was slippery. I think we both fell down a few times, but anyway that's how grass is sometimes"


I na tráve predsa len čiastočne podmienky ovplyvňuje počasie. To má byť podľa súčasných predpovedí pre Londýn netradične ustálené slnečné až poloblačné s teplotami od 22 na úvod týždňa až po tridsiatky v piatok. K schladeniu a zrážkam by malo dôjsť v sobotu. Počas teplých a slnečných dní býva tráva suchá, rýchlejšie sa opotrebuje, po dažďoch či rose zas o niečo klzkejšia a náročnejšia pre pohyb.


A.Murray po šokujúcej prehre s Thomsponom (@15 a v rovnaký deň vypadol i Raonic s Kokkinakisom v kurzoch k @9) pri slnečnom dni: ,,Conditions at Queen's might be playing slightly quicker than usual because of how warm it's been, so the court's a bit drier, which speeds it up,"


Posledné roky, potom čo sa zišlo dole na formát s 32 entries a turnaj bol upgradeovaný na 500ku, sa zvýšil počet kurzových prekvapení. Minulý rok ich bolo vôbec najviac za posledných viac ako 10 rokov. 


Báť sa netreba najmä vysokých kurzových prekvapení, ktoré sú vysoké a neraz šokujúce a ťažko tipovateľné:


2022: Krajinovic narobil až 3 kurzové prekvapenia, to najvyššie proti Čiličovi v SF @4,5 


2021: Draper porazil Sinnera @8+ 

2019: Schwartzman porazil Čiliča @5; Simon Medvedeva @4,5+ 

2018: Mayer porazil Andersona @4,5

2017: Thompson Murrayho @12+; Kokkinakis Raonica @7+,  Young Kyrgiosa cez skreč @5+

2016: Edmund Simona @4,5+; Tipsarevic Dimitrova @4+, Johnson Gasqueta @5+; Dolgopolov Nadala @5+.  

2014: Štěpánek Murrayho @7,3+; Estrella Burgos porazil Benneteaua @7,4+ 


Turnaj býva pravidelne nabitý kvalitou, v ktorom sa nie príliš darí kvalifikantom, keď od roku 2004 len Nicolas Mahut (2019) a Emil Ruusuvuori (2022) spravili QF. Feliciano Lopez v rokoch 2019 a 2017 bol jediným, kto turnaj vyhral ako nenasadený tenista za posledných 25 rokov. 

 

 

ATP Halle 


FINÁLE 2022: H. HURKACZ - D. Medvedev 6-1 6-4 

PREKVAPENIE 2022: Hubert Hurkacz 


TOP 4 2023: D.Medvedev, S. Tsitsipas, A. Rublev, J. Sinner 

DIVOKÉ KARTY:  O. Otte, Y. Hanfmann, D. Thiem 

ODHLÁSENIA: C. Ruud, K. Khachanov, F. Auger-Aliassime, P. Carreno Busta 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od roku 2011: 29,70% 


Aj turnaj v Halle je veľkou tenisovou tradíciou keď sa turnaj hrá už od roku 1993. Piati domáci tenisti brali dokopy 6 titulov, posledným bol v roku 2016 prekvapivo Florian Mayer. Ikonou turnaja je suverejný rekordér Roger Federer, ktorý vyhral turnaj dokopy jubilejných 10 krát. 


Pokiaľ Queens sa nachádza v obrovskom Londýne tak naopak turnaj Halle je lokalizovaný vo vidieckom prekrásnom prostredí robený na veľmi vysokej úrovni. Napriek odľahlej polohe sa tu návštevníci nenudia pretože turnaj ponúka množstvo aj netenisových aktivít. Center kurt má kapacitu až 12 300 miest, ktorý má najrýchlejšiu zaťahovaciu strechu na okruhu, ktorá sa zatiahne v prípade dažďa za jedna a pol minúty. V tom prípade vznikajú halové podmienky, ktoré sú extrémne rýchle. 


R. Federer: ,,Here in Halle, with the courts protected by the roof, it is slippery and plays fast, so it is always a dangerous tournament to play. I was slipping on the second point so it is different, you can’t move as aggressively as maybe you’d like.The court is so fast here, all of a sudden you can be in trouble."


Tráva sa tu v priebehu hracieho týždňa opotrebuváva rýchlejšie v tak uzavretom a veľkom štadióne a počas týždňa je to o niečo tvrdšie a rýchlejšie. Zvyknúť si tu treba i na nepríjemné tiene, ktoré strecha na štadióne robí, ktorá navyše dokáže jednu stranu dvorca opotrebovať viac ako druhú. Tiene na centri v prípade slnečného dňa sú dosť nepríjemné i pre TV divákov. 


A. Zverev: ,,Stuttgart was much harder and faster. It was rather like a fast hard court actually. And it was also difficult to return. Both are very nice grass courts, of course, but I think Halle tops it."


Halle vyhrali počas Federerovej éry len domáci Kohlschreiber, Florian Mayer a v roku 2018 sa k nim šokujúco pridal Borna Čorič, ktorý vo finále porazil aj Rogera, ktorý vtedy výkonmi a výsledkami nepredvádzal presvedčivý turnaj. Rogera tu dokázali poraziť Auger Aliassime, Hewitt, Haas, Zverev a Čorič od roku 2002. 


Posledné dva ročníky ovládli tenisti, ktorí spravili niekoľko kurzových prekvapení po sebe. Minulý rok sa to podarilo Hurkaczovi, ktorý ako underdog porazil Augera Aliassimeho, Kyrgiosa a Medvedeva rok predtým sa o prepkvapenie postaral Hugo Humbert, ktorý sa rozohral do skvelej formy, v ktorej porazil Zvereva, Rubleva, Querreyho, Kordu a i Felixa. 


S kvalifikantami je to tu podobné ako v Queense. N. Basilashvili (2021) ako prvý kvalifikant spravil semifinále, pričom pred ním od roku 2015 nespravil nikto z nich ani len štvrťfinále. 

 

 


WTA Birmingham 


FINÁLE 2022: B. HADDAD MAIA - S. Zhang 5-4 ret. 

PREKVAPENIE 2022: Prvé kolo  


TOP 4 2023: B.Krejčíková, J. Ostapenko, M.Linette, A. Potapova  

DIVOKÉ KARTY: E. Svitolina, J. Burrage, H. Dart, V. Williams   

ODHLÁSENIA: B. Haddad Maia, M. Keys, E. Mertens, A. Tomljanovic 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od roku 2011: 32,89 % 

                                                  


Turnaj bol zaradený medzi turnaje kategórie Premier od roku 2014 avšak podľa novej kategorizácie je z neho po novom WTA 250 pretože 500ka sa hrá v Berlíne. V minulosti sa podarilo turnaj vyhrať aj slovenským tenistkám konkrétne Magde Rybárikove či Daniele Hantuchovej, ktorá bola do minulého roka poslednou nenasadenou víťazkou turnaja. Po vyhratom Nottinghame sa totiźto Haddad Maii podarilo vyhrať aj Birmingham a natiahla tak v tomto čase minulý rok víťaznú šnúru zápasov už na 10. Pred ňou turnaj vyhrali A. Ivanovic, A. Kerber, M. Keys, P. Kvitová (2x), A. Barty a O. Jabeur. 


Podmienky patria k tým rýchlejším na akých sa na tráve stretávame: 


P. Kvitová: "It's pretty fast and bouncing very low… Most of the time, it's about the one-two shots in the rallies."


J. Konta: ,,I think the grass here is a little bit faster than in Nottingham.´´


Na turnaji sa pravidelne darilo dobrým travárkam, posledným najväčším prekvapením turnaja je titul Melanie Oudin v pozícii kvalifikantky v roku 2012. Turnaj po degradovaní na 250tku v roku 2021 utrpel na kvalite štartového poľa, keď tenisová špička sa skôr sústredí na 500vke na staronovom turnaji v Berlíne. 

 

 

 

 

WTA Berlín

 


FINÁLE 2022: O. JABEUR - B. Bencic 6-3 2-1 ret. 

PREKVAPENIE 2022: bez veľkých prekvapení 


TOP 4 2023: A. Sabalenka, E. Rybakina, C. Garcia, C. Gauff 

DIVOKÉ KARTY: S. Lisicki, V. Kudermetova, M. Vondroušová    

ODHLÁSENIA: J. Pegula, B. Bencic, P. Badosa, S. Rogers, S. Stephens, K. Muchová, L. Fernandez 


ÚSPEŠNOSŤ UNDERDOGOV od 2021: 29,31 %


Toto bude už 95. edícia turnaja, ktorý však chýbal v kalendári WTA od roku 1998 do 2021. Prvý ročník sa tu odohral už v roku 1896 čím je jedným z najstarších ženských turnajov. Do roku 1978 sa odohrával spoločne s mužským turnajom v Hamburgu, odvtedy je čisto ženským turnajom v Berlíne, ktorý sa odohrával do ročníka 2008 na antuke.


Rekordérkou turnaja je Steffi Graf s 9 titulmi, po ktorej je pomenovaný centrálny dvorec. Po opätovnom návrate turnaja na okruh najprv senzačne v nabitom poli vyhrala L. Samsonova z kvalifikácie, ktorá narobila od kvaldy až 5 kurzových prekvapení a postupne na ceste k premiérovému WTA titulu zdolala Noha Akugwe, Konjuh, Vondroušovú, Kudermetovu, Keys, Azarenku i Belindu Bencic. Minulý rok vyhrala turnaj Ons Jabeur v turnaji chudobnom na kurzové prekvapenia a senzácie z predošlého ročníka. 

 

Vidieť komentáre a komentovať môže len prihlásený používateľ...
Napíšte komentár...
Napíšte komentár...

VIP Madrid Masters preview

22.04.2024 19:55 zobraziť...

VIP Barcelona, Mnichov, Bukurešť, Stuttg...

14.04.2024 20:37 zobraziť...

VIP Monte Carlo Masters preview

05.04.2024 20:36 zobraziť...

VIP preview Marrakech, Houston, Estoril, C...

01.04.2024 10:50 zobraziť...

VIP Miami Masters preview

19.03.2024 15:43 zobraziť...

VIP Indian Wells preview

05.03.2024 09:19 zobraziť...

VIP Dubaj, Acapulco, Santiago, San Diego a...

25.02.2024 12:00 zobraziť...

VIP Rio de Janeiro, Doha, Los Cabos a Duba...

17.02.2024 13:09 zobraziť...

VIP Rotterdam, Buenos Aires, Delray Beach ...

10.02.2024 16:54 zobraziť...

VIP preview Cordoba, Marseille, Dallas, Ab...

05.02.2024 08:44 zobraziť...

VIP Australian open preview

13.01.2024 19:13 zobraziť...

VIP preview Adelaide, Auckland a Hobart

07.01.2024 21:49 zobraziť...

VIP PREVIEW: Brisbane, Auckland a Hong Kon...

31.12.2023 16:22 zobraziť...

FREEBET: Humbert U. - Mayot H.

09.11.2023 17:02 zobraziť...

VIP Preview ATP Metz a Sofia

05.11.2023 20:13 zobraziť...

VIP Paris Masters preview

29.10.2023 19:55 zobraziť...

VIP ATP Viedeň a Bazilej preview

22.10.2023 20:06 zobraziť...

VIP Tokyo, Antwerp, Stockholm, Nanchang, C...

15.10.2023 21:12 zobraziť...

VIP WTA Zhengzhou, Seoul a Hong Kong previ...

08.10.2023 21:41 zobraziť...

FREEBET ITF Rome: Townsend T. - Kessler M...

04.10.2023 16:47 zobraziť...

VIP ATP Shanghai Masters preview

02.10.2023 13:12 zobraziť...

VIP WTA Peking preview

29.09.2023 20:20 zobraziť...

VIP ATP Peking a Astana preview

27.09.2023 12:25 zobraziť...

VIP WTA Ningbo a Tokyo preview

24.09.2023 14:46 zobraziť...

VIP ATP Zhuhai a Chengdu preview

19.09.2023 10:46 zobraziť...

VIP WTA Guangzhou a Guadalajara preview

17.09.2023 18:33 zobraziť...

VIP US open preview

16.09.2023 12:50 zobraziť...

FREE analyzovaný tip: NGOUNOUE

28.08.2023 15:59 zobraziť...

VIP preview ATP Winston Salem a WTA Clevel...

20.08.2023 11:32 zobraziť...

VIP Cincinnati preview

14.08.2023 17:56 zobraziť...

VIP Canadian Masters PREVIEW

06.08.2023 12:22 zobraziť...

VIP Washington, Kitzbuhel, Los Cabos a Pra...

30.07.2023 19:13 zobraziť...

VIP Hamburg, Umag, Atlanta, Lausanne a Var...

22.07.2023 21:15 zobraziť...

VIP Budapešť, Palermo, Gstaad, Bastad a ...

16.07.2023 13:34 zobraziť...

VIP Wimbledon preview

02.07.2023 16:53 zobraziť...

VIP Mallorca, Bad Homburg a Eastbourne pre...

28.06.2023 15:54 zobraziť...

VIP Queens, Halle, Berlín a Birmingham pr...

18.06.2023 16:04 zobraziť...

VIP Preview Stuttgart, Hertogenbosch a Not...

11.06.2023 20:41 zobraziť...

VIP French open preview

09.06.2023 07:37 zobraziť...

PREČO NEKUPOVAŤ TIPY OD RESELLERA

21.01.2021 15:21 zobraziť...

Budúcnosť stávkovania

15.01.2021 15:11 zobraziť...

Arbitráže a dropping odds

03.01.2021 11:29 zobraziť...

Kamenné pobočky vs online stávkové kan...

24.12.2020 13:04 zobraziť...

Systémy používané v bettingu

24.12.2020 12:53 zobraziť...

Veľké vs malé ligy

24.12.2020 12:28 zobraziť...

Odpredávanie tiketov

20.12.2020 16:01 zobraziť...

Psychológia v stávkovaní

16.12.2020 18:23 zobraziť...

Ako fungujú stávkové kancelárie? Preč...

03.12.2020 20:29 zobraziť...

Všetko je to hazard

29.11.2020 12:09 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 3. Ma...

17.05.2020 12:52 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 2. Vs...

08.05.2020 11:19 zobraziť...

Prestaň gambliť, začni zarábať! 1. Vy...

03.05.2020 17:54 zobraziť...

Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies (viac info).